Menu

Open trainingen

Balans in Werk en Leven organiseert open trainingen en workshops waarvoor je als individuele deelnemer, via je werkgever of het reïntegratiebedrijf voor in kunt schrijven. De trainingen en workshops kunnen gecombineerd worden met individuele coaching. 
De groepen bestaan meestal uit 6 tot 8 deelnemers. 

Op dit moment zijn de Focusing training voor professionals in hulpverlening en zorg ingepland, zie de agenda voor data en info. Voor onderstaande aanbod kan op dit moment individueel en op aanvraag worden aan geboden.

Luister naar de stem in je lijf
Een inspirerende training van vier avonden. Stuur je dagelijkse werk en leven vanuit je kracht. In het dagelijks werk en leven staan we vaak voor situaties waarin een beroep wordt gedaan op je aanpassingsvermogen, situaties waarin jij je eigen oplossingen en keuzes bepaalt.

In deze training leer je hoe je aandachtig kunt luisteren naar wat de gevoelens in je lijf je nu, op dit moment vertellen. Zodat je beter richting kunt geven aan wat je doet. Je oefent en verdiept je in de methode die focussen heet.

Aandachtig luisteren naar je lijf levert je op: 
- je ontdekt wat goed en passend is voor je (innerlijke weten) 
- je leert evenwichtiger omgaan met je gevoelens en gedachten 
- je ontdekt vaak een groeirichting of concrete actiestap 

Er zijn vervolgmogelijkheden in individuele coaching.

Zeg wat je wilt

Een training over assertief communiceren. Communiceren met respect voor jezelf én voor de ander. In deze training wordt niet alleen aandacht besteedt aan wàt je wilt zeggen maar vooral ook aan hóe je je boodschap het duidelijkste kunt overbrengen. Door middel van opdrachten en oefeningen doe je ervaring op met assertief communiceren. Deelnemers brengen eigen ervaringen en voorbeelden in waardoor je feed-back en adviezen kunt krijgen. 
De training wordt in zes bijeenkomsten gegeven; tussendoor wordt er met opdrachten gewerkt. 

Rust in je hoofd en lijf 

In deze training wordt kennis opgedaan over stress: wat is dat eigenlijk, hoe uit zich dat, wanneer is het gezond en ongezond en hoe kun je ermee omgaan? Deelnemers stellen persoonlijke doelen en onderzoeken hun eigen balans tussen in- en ontspanning. Technieken worden aangereikt om spanning, onrust en energieverlies aan te pakken. Ook is er aandacht voor hoe je meer plezier en rust in dagelijks werk en leven brengt. De training bestaat uit een combinatie van informatie, opdrachten en gelegenheid om te leren van de ervaringen van groepsleden. 
De training wordt in zes bijeenkomsten gegeven; tussendoor wordt er met opdrachten gewerkt. 

Je gedachten de baas 

Je gedachten kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Je wilt graag opkomen voor jezelf maar er is een stemmetje in je hoofd dat zegt dat dat egoistisch is. Je wilt graag genieten maar er is een stemmetje dat zegt dat je niet mag rusten voor je iets gepresteerd hebt. Of je hebt er misschien last van dat je gedachten maar "door blijven gaan". Alsof je er zelf niet de baas over bent. 
In deze training leer je om gedachten en gevoelens met meer ontspanning te hanteren. Je brengt een voorbeeldsituatie in en onderzoekt welke gedachten in deze situatie jou precies belemmeren en hoe je dit kunt verbeteren. Het resultaat is dat je beter in staat bent om te kiezen hoe je met situaties om wilt gaan i.p.v. overheerst te worden door je gedachten en gevoelens. Er word gebruik gemaakt van technieken en inzichten uit de mindfulness-stroming, focussen en de rationeel emotieve therapie. 
De training wordt in vijf bijeenkomsten gegeven; tussendoor wordt er met opdrachten gewerkt. 

De tijd is van jou

Hoe voorkom je dat je steeds weer tijd te kort komt? Of hoe doe je wat aan het gevoel dat je jouw tijd niet zinvol invult? Dit is een training over timemanagement en het stellen van wezenlijke prioriteiten. Je krijgt in deze training praktische handvatten om beter te leren plannen en je krijgt een beter beeld van wat jouw echte prioriteiten zijn. De training bestaat uit informatie, opdrachten en uitwisseling van ervaringen. 
De training wordt in vijf bijeenkomsten gegeven; tussendoor wordt er met opdrachten gewerkt. Data en kosten

Bij deelname via je werkgever of reïntegratiebedrijf wordt een offerte gemaakt. 

Heb je interesse meld je dan aan; bij voldoende deelnemers wordt een nieuwe datum gepland.