Menu

Mirjam van den Anker

2mirjam

Wat mij raakt en inspireert is ieder proces waarin een mens dichter bij zichzelf komt en meer van binnenuit zijn handelen in leven en werk gaat sturen. En dat er een ervaring groeit van thuiskomen in zichzelf.
Vakmanschap heb ik verworven in de opleidingen en trainingen die ik volgde, en blijf volgen. Essentieel zijn de dagelijkse ervaringen met de ontwikkeling van mijn cliƫnten, en die van mezelf. Dit is een bron om te blijven groeien en verdiepen.


Mijn loopbaan begon in 1990 in de geestelijke gezondheidszorg, ik werkte er 12 jaar in klinische en ambulante setting, het bracht een ruime ervaring met veel aspecten van psychologische en psychiatrische hulpverlening. Na een burnout in 2002 maakte ik een wending. Ik koos opnieuw voor het werken met mensen, maar nu als zelfstandig therapeut, coach en trainer. Sinds 2009 ben ik aangesloten als psychosociaal therapeut bij beroepsvereniging NVPA. Van 2011 tot 2018 combineerde ik mijn bedrijf met een part-time baan als GGZ-begeleider (POH GGZ) in een gezondheidscentrum. Sinds 2018 werk ik weer volledig vanuit mijn eigen bedrijf; Balans in Werk en Leven

Een opleiding tot stresscounseler ondersteunde deze weg. Het vervolg was een opleiding tot gecertificeerd Focusbegeleider; een methodiek en een ambacht dat mijn hart gestolen heeft. Daarnaast heb ik mij verdiept op het gebied van mindfulness, Acceptance and Commitment Therapie, oplossingsgericht werken, traumaopstellingen en Polyvagaal theorie. Toen ik steeds vaker koppels in mijn spreekkamer kreeg heb ik de basisopleiding voor Emotionally Focused couple Therapy (EFT) gedaan.

Ik volg regelmatig supervisie en intervisiegroepen, dat voedt en inspireert mij om als mens en als instrument in mijn werk te blijven groeien. 

Werkwijze 

De werkwijzen die ik gebruik zijn er altijd op gericht om dichter bij jezelf te leren zijn, te ontdekken wat er in jou leeft, wat dat misschien nodig heeft om verder te groeien, en van daaruit weer met een heldere blik vorm te geven aan je dagelijkse leven.  

Daarbij maak ik gebruik van technieken en inzichten uit diverse stromingen zoals: Focusing, mindfulness, oplossingsgericht werken, traumaopstellingen, Acceptance en Commitment Therapie en Polyvagaal theorie.  Focusing is en blijft een rode draad in mijn werk. Meer over Focusing


Visie
  • Leven en werken in balans, is leven met een goede verstandhouding tussen je lijf en je hoofd. Door de signalen, gevoelens en wijsheid in jezelf te leren kennen, en te leren vertrouwen, kun je beter bepalen wat goed is voor jou. Het innerlijk kompas wordt dan meer leidend.
  • Bewustzijn, aandacht en compassie leren brengen in je dagelijkse leven zorgt voor een opwaartse spiraal; uit de stress en naar meer volledig leven!
  • Mogelijke blokkades en 'oude pijnplekken' kunnen met een compassievolle en bewuste benadering stap voor stap weer helen en hanteerbaar worden.
  • Je kunt ontdekken hoe je het stuur weer zelf in handen krijgt. Ervaren dat je weer zelf kunt sturen en kiezen maakt dat spanning weer gebruikt kan worden als een positieve prikkel tot verandering.
  • Ontdekken van jouw wezenlijke drijfveren en verlangens is essentieel om energie en richting te kunnen  geven aan je handelen
  • Concrete dagelijkse situaties zijn het aanknopingspunt bij het proces. Vanuit een heldere waarneming van deze concrete situatie kun je vaststellen wat er nodig is om voelen, denken, en doen op een vruchtbare manier te verbinden.


Maak een afspraak of stel een vraag:

Mailen
Of bel: 06 380 38 329