Menu

Ervaringen

“ Ik heb ervaren hoe het gevoel van ieder mens, dus ook van mijzelf, echt een innerlijke kompas is. Als je hierop vertrouwd komt het altijd goed. De coaching bracht de ervaring van emotioneel in een diep dal te kunnen zitten en tegelijk te ontdekken dat juist daar hele heldere inzichten verscholen liggen.” 
Vrouw, 30, psycholoog 

 “De coaching heeft mij geleerd om beter te reflecteren op eigen gedrag en behoeften. Om van daaruit actie te kunnen ondernemen en mijn grenzen beter te kunnen bewaken. Mirjam kan goed luisteren en als het nodig is duiding geven aan gevoelens. Maar vooral het zelf laten ervaren en onderzoeken van gevoel en de begeleiding daarbij, was voor mij zeer waardevol” 
Man, 54, projectmanager 

"Ruim een half jaar geleden kwam ik bij Mirjam met overspannenheid, ik wist op dat moment niet meer hoe ik eruit moest komen. Ik voelde mij veilig om mijn verhaal te doen en vond een luisterend oor. Wat ik vooral bij Mirjam heb geleerd is om de signalen die mijn lichaam afgeven te herkennen en er zonder waarde-oordeel naar te kijken. Het heeft mijn levenshouding veranderd. Het was voor mij een nieuwe manier van denken, maar het heeft mij geholpen om met liefde en aandacht naar mijzelf te kijken in plaats van altijd met een kritische blik."
Vrouw, 30 jaar 

“De therapie heeft me geholpen door gevoelens heen te gaan. Dit waren ervaringen uit het verleden of uit de dagelijkse praktijk in het heden. Belangrijk was dat we het echt samen deden. Mirjam legde me niets op, legde geen woorden in mijn mond maar zorgde voor een veilige sfeer met een lage drempel. Af en toe gaf ze me een heel andere verhelderende kijkrichting waar ik nog niet op was gekomen. Ze stemde zich fijn op mij af, uitgaande van wat ik nodig had en vanuit mijn mogelijkheden. Het voelde soms alsof ik een innerlijke massage kreeg: een pijne plek werd zachtjes 'aangeraakt' en met aandacht, begrip en zonder oordeel in het licht gezet, waarna ik het kon loslaten.” 
Vrouw, 44, leerkracht in basisonderwijs 

"Ik heb handvatten gekregen om mijn boosheid op een evenwichtige manier in te zetten, op mijn werk maar ook privé"
Man, 52 jaar, technisch beroep

"Ik heb de afspraken ervaren als het betreden van een tempel waarin ik mijzelf kon ontdekken zonder oordelen, ik heb meer vrede met mezelf gevonden"
Man, 39, manager in ICT sector

"Ik zie nu scherper wanneer de behoefte aan controle het over gaat nemen en kan dan terugkomen bij dat wat wezenlijk goed voelt voor mij. Dat heeft heel veel veranderd in mijn leven"
vrouw, 33 jaar


Over Focusing:

"Ik kon mij makkelijk laten leiden door Mirjam. Ik had niet verwacht dat er iets in mijn lichaam uit zichzelf zou gebeuren dat een antwoord kon geven op mijn vragen.  Ik kon voelen dat er iets veranderde aan de pijn die ik voelde in mijn lichaam. Wonderbaarlijk. Ik kreeg ook een beeld over hoe ik beter met het pijnlijke kon omgaan."
Man, 45, psycholoog

Het was waardevol dat ik samen met iemand die gelijkwaardig voelt mezelf verder kan ontwikkelen. Als iets wat ik samen met iemand kan doen om licht te werpen op blokkades, patronen, e.d.” 
Vrouw, 46, zelfstandige in een creatief beroep  

"Er is iets veranderd.... de waarden die ik ontdekte wist ik ergens al. Maar nu besef ik het me veel meer. Het is binnen gekomen. Altijd was ik aan het zoeken naar dat ene dat ik "wil"; wat ik denk dat ik wil. Ik dacht altijd dat dat iets nieuws zou zijn.  En nu weet ik, dat ik door altijd dat zoeken helemaal geen tijd heb om bezig te zijn met de dingen die ik werkelijk 'wil' en eigenlijk al binnen handbereik liggen. Leven volgens mijn kompas zoals je zei. Ik heb handvatten gevonden en ik luister meer naar mezelf"
Vrouw, 41

 

Over traumaopstellingen:

Ik heb een fijn gevoel bij Mirjam en kan er met al mijn verhalen naar toe. Onlangs hebben we een andere manier van werken toegepast. Dit was voor mij een hele openbaring. Mirjam liet mij een zin op schrijven over mijn verlangen bij een onderwerp waar ik me op dat moment heel ongelukkig bij voelde. Mirjam ging zich verplaatsen in de woorden. Zo kon ik zien wat de woorden nou eigenlijk met mij doen. Bij het eerste wordt voelde ik mij prima, maar bij het tweede woord schrok ik in eerste instantie van wat Mirjam liet zien. Toen kwam er opluchting want die verschrikkelijk pijn zat niet meer bij mij maar bij het woord. Sinds dien heb ik ook niet meer de lichamelijke klachten die ik eerst had. 
Vrouw, 41. 
werkt in gehandicaptenzorg

Over relatietherapie 

"Het hielp dat je met een heldere blik meekeek, meepraatte en de loodzware gesprekken tussen ons de juiste richting opduwde waardoor mijn partner en ik puur en eerlijk naar elkaar toe konden zijn. De dingen die er speelden bracht je terug tot de essentie. Je warme betrokkenheid was daarbij voor mij een belangrijke sleutel.”
Vrouw, 46

"Bij Mirjam is het thuiskomen. Wij komen graag bij haar en voelen ons gehoord en gezien. Mirjam heeft een positieve en vrolijke kijk op de dingen. En ze weet snel naar boven te halen wat er speelt. Ze neemt de tijd, ondersteunt en is zonder oordeel. Ik voel me er altijd heel fijn en ga met een goed gevoel naar huis. Onze relatie wordt er echt beter en hechter van. Mirjam, blij dat jij er bent!"
vrouw, 40 en man 41

"Mooi hoe snel je ons 'doorzag' en hoe je ons hebt kunnen helpen. We communiceren nu beter en kunnen dingen beter uitpraten. Ontzettend blij mee!"
man en vrouw,  28 en 32


Ervaringen van professionals met de 2 daagse basistraining focusing 


“ Ik heb ervaren dat voelend onderzoeken hele andere inzichten geeft dan het denken over het gevoel. Je gevoel weet het antwoord, door het focussen word het helder.” 
Psychosomatisch oefentherapeut

“Het geeft me genoeg bodem om ermee te kunnen gaan werken en verder te ontwikkelen. Je bent een fijne docent, naturel, enthousiast, aandachtig en lichtvoetig” 
Psychosomatisch oefentherapeut

 “Verdiepend en meer tools om hier mee te gaan werken met mijn eigen cliënten. Veilige sfeer en genoeg ruimte om te reflecteren op oefeningen.”
Psychosomatisch oefentherapeut

"Het werken met Focusing opent een nieuwe deur. Ik ben meer bewust van hoe ik ruimte kan maken voor het proces van de ander, het gebeurt echt bij de ander en ik kan dat proces volgen en ondersteunen. Ik kan en mag meer achterover zitten"
POH GGZ