Menu

Mirjam van den Anker

2mirjam

Wat mij raakt en inspireert is ieder proces waarin een mens dichter bij zichzelf komt en meer van 'binnenuit'  zijn gedrag en leven gaat sturen. Dat er ergens de ervaring groeit van 'thuiskomen'.
Vakmanschap ontwikkelde ik in de opleidingen en trainingen die ik volgde, en blijf volgen. Essentieel zijn de dagelijkse ervaringen met de ontwikkeling van mijn cliƫnten, en die van mezelf. Dit is een bron om te blijven groeien en verdiepen.

Vanaf 2005 ben ik zelfstandig coach en trainer. Sinds 2009 ben ik aangesloten als psychosociaal therapeut bij beroepsvereniging NVPA. Van 2011 tot juni 2018 combineerde ik mijn bedrijf met een part-time baan als psychosociaal therapeut (POH GGZ) in een gezondheidscentrum. Sinds juni 2018 heb ik weer gekozen om helemaal te werken vanuit mijn eigen bedrijf; Balans in Werk en Leven.

Mijn loopbaan begon in 1990 in de geestelijke gezondheidszorg. Ik deed er veel ervaring op met therapie, coaching, re-integratie en training. Beleidswerk en leiding geven in de zorg kwamen op mijn pad. Na een burnout in 2002 maakte ik weer een andere keuze. Ik koos opnieuw voor coachen en begeleiden, nu vanuit mijn eigen bedrijf.

Een opleiding tot stresscounseler ondersteunde deze weg. Het vervolg was een opleiding tot gecertificeerd Focusbegeleider; een methodiek en een ambacht dat mijn hart gestolen heeft. Verder volgde ik scholing op het gebied van mindfulness, Acceptance and Commitment Therapie, oplossingsgericht werken en traumaopstellingen. Toen ik steeds vaker koppels in mijn spreekkamer kreeg heb ik de basisopleiding voor Emotionally Focused couple Therapy (EFT) gedaan.

Ik volg regelmatig supervisie en intervisiegroepen, dat voedt en inspireert mij om als mens en als instrument in mijn werk te blijven groeien. De afgelopen 5 jaar zijn in het bijzonder de supervisie en sat sang bijeenkomsten bij de praktijk van Lichtend Inzicht zeer voedend en inspirerend voor mij geweest.

Werkwijze 

De werkwijzen die ik gebruik zijn er altijd op gericht om dichter bij jezelf te leren zijn en van daaruit weer met een heldere blik vorm te geven aan je dagelijkse leven.  

Daarbij maak ik gebruik van technieken en inzichten uit diverse stromingen zoals: mindfulness, focusing, oplossingsgericht werken, traumaopstellingen en Acceptance en Commitment Therapie.  Focusing is een rode draad in mijn werk. Meer over focusing.


Visie

  • Leven en werken in balans, is leven met een goede verstandhouding tussen je lijf en je hoofd. Door de signalen, gevoelens en wijsheid in jezelf te leren kennen, en vertrouwen, kun je beter bepalen wat goed is voor jou om te doen in een bepaalde situatie. Het innerlijk kompas wordt dan meer leidend.
  • Bewustzijn, aandacht en compassie leren brengen in je dagelijkse leven zorgt voor een opwaartse spiraal; uit de stress en naar meer volledig leven!
  • Mogelijke blokkades en 'oude pijnplekken' kunnen met een compassievolle en bewuste benadering stap voor stap weer helen en hanteerbaar worden.
  • Je kunt ontdekken hoe je het stuur weer zelf in handen krijgt. Ervaren dat je weer zelf kunt sturen en kiezen maakt dat spanning weer gebruikt kan worden als een positieve prikkel tot verandering.
  • Ontdekken wat jouw leven zin geeft is essentieel om energie en richting te kunnen  geven aan je handelen
  • Concrete dagelijkse situaties zijn het aanknopingspunt bij het proces. Vanuit een heldere waarneming van deze concrete situatie kun je vaststellen wat er nodig is om voelen, denken, en doen op een vruchtbare manier te verbinden.